Konsantre Erik Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo erik
- 2 ,5 litre su
- 3 su bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Eriklerimizin saplarını güzelce temizleyip yıkıyalım.
- Suyumuzu ek edip kaynaması için ocağa alalım. Suyu epeyce fazla koymuyorum ki hem fazla kavanoz olmasın hemde yer işgal etmesin diye.
- Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri alalım. Güzelce çekirdeklerinden ayrılmaya başlayınca ocağın altını kapatalım.
- Ilıması için biraz bekleyelim.
- Ilıyınca süzgeçten geçirelim.
- İlk evvel kaşıkla çabucak sonrasındada elinizle eze eze yapabilirsiniz.
- Süzdüğümüz erik suyunu yine tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Şekeri ilave edelim. Güzelce karıştıralım.
- Kavanozlara dolduralım.
- Kapaklarımız yeni kapak olmalı. Ben kapakları 2 geri 1 ileri formunda kapatıyorum. Bez sayesinde sıkıca kapatalım.
- Ters çevirip bir beze saralım. 1 gün bu türlü bekletip sonraki gün kaldırabilirsiniz. Ben 1 kavanozumu denemek için ağzını kapatmadım.
- Açtığınız vakit 1 kavanoz erik kompostosuna 2 kavanoz su ve damak zevkine nazaran 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker ekleyip içebilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.