Konsantre Erik Konservesi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Konsantre Erik Konservesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo erik
  • 2 ,5 litre su
  • 3 su bardağı şeker
Konsantre Erik Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Eriklerimizin saplarını güzelce temizleyip yıkıyalım.
  2. Suyumuzu ek edip kaynaması için ocağa alalım. Suyu epeyce fazla koymuyorum ki hem fazla kavanoz olmasın hemde yer işgal etmesin diye.
  3. Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri alalım. Güzelce çekirdeklerinden ayrılmaya başlayınca ocağın altını kapatalım.
  4. Ilıması için biraz bekleyelim.
  5. Ilıyınca süzgeçten geçirelim.
  6. İlk evvel kaşıkla çabucak sonrasındada elinizle eze eze yapabilirsiniz.
  7. Süzdüğümüz erik suyunu yine tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Şekeri ilave edelim. Güzelce karıştıralım.
  8. Kavanozlara dolduralım.
  9. Kapaklarımız yeni kapak olmalı. Ben kapakları 2 geri 1 ileri formunda kapatıyorum. Bez sayesinde sıkıca kapatalım.
  10. Ters çevirip bir beze saralım. 1 gün bu türlü bekletip sonraki gün kaldırabilirsiniz. Ben 1 kavanozumu denemek için ağzını kapatmadım.
  11. Açtığınız vakit 1 kavanoz erik kompostosuna 2 kavanoz su ve damak zevkine nazaran 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker ekleyip içebilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.
Konsantre Erik Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı