Kolay Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4-5 adet salatalık
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 adet küp şeker
- Sıcak su
- Kavanoz
- Kavanoz kapağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Salatalıkları güzelce yıkıyoruz.
- daha sonra istediğimiz biçimde dilimliyoruz. Boyutlarının fazlaca küçük olmamasına dikkat edin lütfen zira salatalıklar eriyebilir.
- Kavanozun içine doğradığımız salatalıkları ekliyoruz.
- Üzerine sarımsak, küp şeker, limon tuzu ve kaya tuzu, sirkemizi ekliyoruz. Üstünü kapatacak biçimde sıcak suyumuzu ekliyoruz. Kapağını kapatıp karşıt çeviriyoruz.
- Bir hafta daha sonra afiyetle yiyebiliriz. Şimdiden kolay gelsin