Közlenmiş Patlıcan Turşusu Ve Sarımsak Ağartması (Lezzet Ve Şifa Birarada)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Közlenmiş Patlıcan Turşusu Ve Sarımsak Ağartması (Lezzet Ve Şifa Birarada) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet topan patlıcan
  • 8-10 adet yeşil yahut kırmızı kapya biber
  • 10 iri diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz
  • Koruk ekşisi
Közlenmiş Patlıcan Turşusu Ve Sarımsak Ağartması (Lezzet Ve Şifa Birarada) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle topan patlıcanlarımızı ve biberlerimizi yıkayıp kurulayıp birkaç yerinden bıçak yahut çatalla deldikten daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 200 derecede yaklaşık 30 dakika közlüyoruz.
  2. Patlıcanlar közlenirken sarımsakları ayıklayıp 1- 2 tatlı kaşığı tuzla havanda güzelce dövüyoruz. Kesimli kalmasın.
  3. Artık ağartma dediğimiz sürece geçiyoruz. Sarımsakların üzerine azar azar zeytin yağı ekleyip yemek kaşığının ardıyla ezdire ezdire aşikâr bir tempoda dövüyoruz.
  4. Yağı içine alan sarımsak gitgide çoğalıp şişecek ve parlak kıvamlı muhallebi yoğunluğunda bir sosa dönüşecektir.
  5. Bu kıvama gelen sosumuzun üzerine soğuk su ek edip, karıştıralım. Ayran üzere gözükecek ????.
  6. Biz közlenen patlıcan ve biberleri soyup, doğrarken karışımımız buzdolabında beklesin. Beklerken kıvamı düzgünce güzelleşiyor.
  7. Evet geldik son kısma patlıcanları derin bir kaba alalım.Üzerine sarımsaklı sosumuzu boca edelim.
  8. Arzu ettiğiniz ekşilik ayarında 1 çay bardağı kadar olabilir koruk ekşisi gezdiriyoruz.
  9. 1 su bardağı kadar soğuk su gezdirip biraz daha sulu yapabilirsiniz.
  10. Turşumuzu buzdolabında kapalı bir kapta koruma ederek 1 hafta boyunca tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun……. ????.
Not:

1-Sarımsak ağartmasını yalnızca közlenmiş patlıcanda değil börülce taratoru üzere sarımsaklı başka tanımlarda de kullanabilirsiniz. İsmi ekşisinden ve sarımsağından dolayı turşu olsa da bir salata yada meze olarak tüketilebilecek bir lezzettir.
2-Sarımsağı zaytinyağıyla buluştururken ayrışma olmaması yağı geri kusmaması gerekiyor. O yüzden yavaşça süratli ve sistemli bir ritimde keşkek döver üzere kaşığın sırtıyla dövülmesi gerekiyor.

Közlenmiş Patlıcan Turşusu Ve Sarımsak Ağartması (Lezzet Ve Şifa Birarada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı