Közlenmiş Patlıcan Turşusu Ve Sarımsak Ağartması (Lezzet Ve Şifa Birarada) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
1-Sarımsak ağartmasını yalnızca közlenmiş patlıcanda değil börülce taratoru üzere sarımsaklı başka tanımlarda de kullanabilirsiniz. İsmi ekşisinden ve sarımsağından dolayı turşu olsa da bir salata yada meze olarak tüketilebilecek bir lezzettir.
2-Sarımsağı zaytinyağıyla buluştururken ayrışma olmaması yağı geri kusmaması gerekiyor. O yüzden yavaşça süratli ve sistemli bir ritimde keşkek döver üzere kaşığın sırtıyla dövülmesi gerekiyor.
Közlenmiş Patlıcan Turşusu Ve Sarımsak Ağartması (Lezzet Ve Şifa Birarada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5-6 adet topan patlıcan
- 8-10 adet yeşil yahut kırmızı kapya biber
- 10 iri diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Koruk ekşisi
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle topan patlıcanlarımızı ve biberlerimizi yıkayıp kurulayıp birkaç yerinden bıçak yahut çatalla deldikten daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 200 derecede yaklaşık 30 dakika közlüyoruz.
- Patlıcanlar közlenirken sarımsakları ayıklayıp 1- 2 tatlı kaşığı tuzla havanda güzelce dövüyoruz. Kesimli kalmasın.
- Artık ağartma dediğimiz sürece geçiyoruz. Sarımsakların üzerine azar azar zeytin yağı ekleyip yemek kaşığının ardıyla ezdire ezdire aşikâr bir tempoda dövüyoruz.
- Yağı içine alan sarımsak gitgide çoğalıp şişecek ve parlak kıvamlı muhallebi yoğunluğunda bir sosa dönüşecektir.
- Bu kıvama gelen sosumuzun üzerine soğuk su ek edip, karıştıralım. Ayran üzere gözükecek ????.
- Biz közlenen patlıcan ve biberleri soyup, doğrarken karışımımız buzdolabında beklesin. Beklerken kıvamı düzgünce güzelleşiyor.
- Evet geldik son kısma patlıcanları derin bir kaba alalım.Üzerine sarımsaklı sosumuzu boca edelim.
- Arzu ettiğiniz ekşilik ayarında 1 çay bardağı kadar olabilir koruk ekşisi gezdiriyoruz.
- 1 su bardağı kadar soğuk su gezdirip biraz daha sulu yapabilirsiniz.
- Turşumuzu buzdolabında kapalı bir kapta koruma ederek 1 hafta boyunca tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun……. ????.
1-Sarımsak ağartmasını yalnızca közlenmiş patlıcanda değil börülce taratoru üzere sarımsaklı başka tanımlarda de kullanabilirsiniz. İsmi ekşisinden ve sarımsağından dolayı turşu olsa da bir salata yada meze olarak tüketilebilecek bir lezzettir.
2-Sarımsağı zaytinyağıyla buluştururken ayrışma olmaması yağı geri kusmaması gerekiyor. O yüzden yavaşça süratli ve sistemli bir ritimde keşkek döver üzere kaşığın sırtıyla dövülmesi gerekiyor.
Közlenmiş Patlıcan Turşusu Ve Sarımsak Ağartması (Lezzet Ve Şifa Birarada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı