Közlenmiş Patlıcan Konservesi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg bursa domatesi
  • 2 kg patlıcan
  • Yarım kg yeşil biber
  • Yarım kg kapya biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanların üzerine bıçakla 3 4 çizik atıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  2. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 30 dk yumuşayana kadar pişiriyoruz ortada denetim edelim.
  3. Pişen patlıcanları poşet içerisine alalım ve ağzını kapatalım kabukların daha kolay soyulması için.
  4. Biberlerin içini temizleyelim ve 2-3 cm büyüklüğünde doğrayalım.
  5. Doğradığımız biberleri yağda kızartalım.
  6. Domateslerin kabuklarını soyalım dörde bölelim ve robotta çekelim.
  7. Robotta çektiğimiz domatesleri tencereye alalım ve en evvel yüksek ateşte daha sonra küçük ocak gözünde pişmeye bırakalım.
  8. Patlıcanları poşetin ortasından çıkaralım ve kabuklarını soyalım ince ince doğrayalım. Ben ezme üzere yaptım yavaşça dirilik kalacak biçimde doğradım.
  9. Domatesleri pişmeye bıraktıktan 50 dk daha sonra tuzu ve küçük doğradığımız sarımsakları ekleyelim sarımsakları fazlaca ezmeyin yada rendelemeyin minik doğrayın.
  10. 1 saat dolduğunda tüm malzemeyi tencereye ekleyelim 10 dk kadar da bu türlü pişsin.
  11. Kavanozları ve kapakları kaynatalım.
  12. Tencerenin altını kısalım ve sıcak sıcak kavanozlara boşaltalım.
  13. Sıcakken kavanozların kapaklarını 2 geri 1 ileri formunda sıkıca kapatalım ve aksi çevirelim. Bir gece bu türlü bekletelim sonraki günü düzeltip serin bir yere kaldırabilirsiniz. :).
Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı