Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg bursa domatesi
- 2 kg patlıcan
- Yarım kg yeşil biber
- Yarım kg kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı iri tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanların üzerine bıçakla 3 4 çizik atıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 30 dk yumuşayana kadar pişiriyoruz ortada denetim edelim.
- Pişen patlıcanları poşet içerisine alalım ve ağzını kapatalım kabukların daha kolay soyulması için.
- Biberlerin içini temizleyelim ve 2-3 cm büyüklüğünde doğrayalım.
- Doğradığımız biberleri yağda kızartalım.
- Domateslerin kabuklarını soyalım dörde bölelim ve robotta çekelim.
- Robotta çektiğimiz domatesleri tencereye alalım ve en evvel yüksek ateşte daha sonra küçük ocak gözünde pişmeye bırakalım.
- Patlıcanları poşetin ortasından çıkaralım ve kabuklarını soyalım ince ince doğrayalım. Ben ezme üzere yaptım yavaşça dirilik kalacak biçimde doğradım.
- Domatesleri pişmeye bıraktıktan 50 dk daha sonra tuzu ve küçük doğradığımız sarımsakları ekleyelim sarımsakları fazlaca ezmeyin yada rendelemeyin minik doğrayın.
- 1 saat dolduğunda tüm malzemeyi tencereye ekleyelim 10 dk kadar da bu türlü pişsin.
- Kavanozları ve kapakları kaynatalım.
- Tencerenin altını kısalım ve sıcak sıcak kavanozlara boşaltalım.
- Sıcakken kavanozların kapaklarını 2 geri 1 ileri formunda sıkıca kapatalım ve aksi çevirelim. Bir gece bu türlü bekletelim sonraki günü düzeltip serin bir yere kaldırabilirsiniz. .