Közlenmiş Patlıcan Biber Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 kg kapya biber
- 3 kg patlıcan
- 2 kg domates
- 6 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı tuz
- Zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberlerimizi patlıcanlarımı domatesleri ve sarımsakları fırınımızda közlüyoruz (2 domatesi kenara ayırıyoruz)
- Közlenmiş patlıcanı robottan geçiriyorum daha akışkan oluyor.
- Közlenmiş domates ve sarımsağı birebir anda robottan geçiriyorum (Sarımsak az geldiği için üstüne çiğ olarak da ekleme yaptım daha sonradan)
- 2 tane ayırdığımız domatesi rendeleyip zeytinyağında güzelce soteliyoruz üstüne patlıcanları ve domatesleri ekliyoruz.
- Közlenmiş biberleri biraz iri iri doğruyoruz ve tencereye atıyoruz öteki gereçlerin yanına.
- Tuz şeker ekliyoruz ve güzelce kaynamaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta konserve kapaklarını kaynatıyoruz pişen konserveyi şişelere dolduruyoruz sıcak sıcak kapakları kapatıp zıt soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun