Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tanımı İçin Malzemeler

6 adet kavanoz için;

  • 4 kg kırmızı kapya biber
  • 1 baş sarımsak kaya
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Sirke
  • Su
Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kapya biberlerimizi içini çıkartalım, tohumlarını atalım, bir hoş yıkayalım.
  2. Közleyelim közlenen biberleri bir tabağa alıp poşet içine koyalım, yarım saat daha sonra soyalım .
  3. Soyulan biberleri kavanozalara koyalım, sarımsakları soyup hazırlayalım.
  4. Bir tane kavanoza 1 yemek kaşığı sirke, sarımsakları ,bir tatlı kaşığı kaya tuzunu ekleyip geri kalan kısmını su koyun.
  5. Kapağı sıkıca kapatın büyük tencere dizin.
  6. Üzeri geçecek kadar su koyup kaynatın .
  7. Kaynama ya başlayınca 15 dk mühlet tutun kaynadıktan daha sonra bir bezin üzerine alıp aksi çevirin.
  8. Üzerini tek kat örtün soğunca kapaklarını denetim edip kaldırın.
  9. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun not sirke ve sarımsak isteğe bağlı şayet sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.
Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı