Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
6 adet kavanoz için;
Not EkleTarifi Yazdır
6 adet kavanoz için;
- 4 kg kırmızı kapya biber
- 1 baş sarımsak kaya
- Tuz
- Sıvı yağ
- Sirke
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kapya biberlerimizi içini çıkartalım, tohumlarını atalım, bir hoş yıkayalım.
- Közleyelim közlenen biberleri bir tabağa alıp poşet içine koyalım, yarım saat daha sonra soyalım .
- Soyulan biberleri kavanozalara koyalım, sarımsakları soyup hazırlayalım.
- Bir tane kavanoza 1 yemek kaşığı sirke, sarımsakları ,bir tatlı kaşığı kaya tuzunu ekleyip geri kalan kısmını su koyun.
- Kapağı sıkıca kapatın büyük tencere dizin.
- Üzeri geçecek kadar su koyup kaynatın .
- Kaynama ya başlayınca 15 dk mühlet tutun kaynadıktan daha sonra bir bezin üzerine alıp aksi çevirin.
- Üzerini tek kat örtün soğunca kapaklarını denetim edip kaldırın.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun not sirke ve sarımsak isteğe bağlı şayet sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.