Közlenmiş Kapya Biberli Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg kırmızı kapya biber
- 2 kg kırmızı domates
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 demet ince doğranmış maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kapya biberleri yıkayıp, kuruladıktan biberleri yağlayarak fırın tepsisine dizin. Akabinde 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp fırın tepsisi ile biberlerin üzerini kapatıp, soğumaya bırakın.
- Ardından domatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan rondodan sarımsakla bir arada çekin püre halinde domatesleri tencerenin içine bırakın.
- Ardından zeytinyağı elma ek ederek birlikte karıştırın orta ateşte yavaşça sulu kalacak biçimde domates sosunu pişirin sosumuz pişerken kapya biberlerin kabuklarını soyun orta kalınlıkta doğrayın ve kenarda bekletin pişirin.
- Domates sosa tuzu ve ince doğranmış maydanozu ve göz sonucu doğranmış kapya biberleri ek ederek karıştırın ocağın altını kısın.
- Kavanozlara sosumuz kaynar vaziyette bırakın ve çabucak kavanoz kapaklarını kapattıktan daha sonra kavanozları zıt çevirerek 1 gün sosumuzu aksi biçimde bekletin.
- Ardından sosumuzu serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletin lütfen tuzu göz sonucu damak tadınıza uygun bırakın.