Közlenmiş Kapya Biberli Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Közlenmiş Kapya Biberli Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kırmızı kapya biber
  • 2 kg kırmızı domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 demet ince doğranmış maydanoz
Közlenmiş Kapya Biberli Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kapya biberleri yıkayıp, kuruladıktan biberleri yağlayarak fırın tepsisine dizin. Akabinde 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp fırın tepsisi ile biberlerin üzerini kapatıp, soğumaya bırakın.
  2. Ardından domatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan rondodan sarımsakla bir arada çekin püre halinde domatesleri tencerenin içine bırakın.
  3. Ardından zeytinyağı elma ek ederek birlikte karıştırın orta ateşte yavaşça sulu kalacak biçimde domates sosunu pişirin sosumuz pişerken kapya biberlerin kabuklarını soyun orta kalınlıkta doğrayın ve kenarda bekletin pişirin.
  4. Domates sosa tuzu ve ince doğranmış maydanozu ve göz sonucu doğranmış kapya biberleri ek ederek karıştırın ocağın altını kısın.
  5. Kavanozlara sosumuz kaynar vaziyette bırakın ve çabucak kavanoz kapaklarını kapattıktan daha sonra kavanozları zıt çevirerek 1 gün sosumuzu aksi biçimde bekletin.
  6. Ardından sosumuzu serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletin lütfen tuzu göz sonucu damak tadınıza uygun bırakın.
Közlenmiş Kapya Biberli Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı