Közlenmiş Kapya Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo kadar kapya biber
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 1-2 tane cin biberi
  • 1 ,5 yemek kaşığı kaya tuzu
Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle biberleri temizleyelim fırın tepsilerine dizelim fırında közleyelim.
  2. Biberler közleninceye kadar sarımsakları soyalım iri iri doğrayalım cin biberlerini yıkayıp doğrayalım.
  3. Biberler közlenince bir poşete koyup bağlayalım yarım saat bekletelim.
  4. hemen sonrasında soyalım doğrayalım.
  5. hemen sonrasında büyük bir tencereye sıvı yağı koyalım ısınınca sarımsaklarsa cin biberlerini ekleyelim biraz kavuralım yavaşça kızarınca közleyip doğradığımız kapya biberleri ekleyelim bi karıştıralım.
  6. ondan sonrasında sirkeyi ve kaya tuzunu ekleyelim karıştıralım biraz kaynatalım ( epeyce fazla karıştırmayalım zira biberler közlenmiş olduğu için hayli fazla ezilir )
  7. Kaynadıktan daha sonra altını kapatalım sıcak olarak kavanozlara koyalım karşıt çevirip bir yerde üzerini bastıralım sabaha kadar bekletelim.
  8. Sabah çevirebiliriz kapaklar çökmüş olması lazım. Turşumuz hazır afiyet olsun
    🥰
    🥰
    🥰
    .
Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı