Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kilo kadar kapya biber
- 2 baş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sirke
- 1-2 tane cin biberi
- 1 ,5 yemek kaşığı kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biberleri temizleyelim fırın tepsilerine dizelim fırında közleyelim.
- Biberler közleninceye kadar sarımsakları soyalım iri iri doğrayalım cin biberlerini yıkayıp doğrayalım.
- Biberler közlenince bir poşete koyup bağlayalım yarım saat bekletelim.
- hemen sonrasında soyalım doğrayalım.
- hemen sonrasında büyük bir tencereye sıvı yağı koyalım ısınınca sarımsaklarsa cin biberlerini ekleyelim biraz kavuralım yavaşça kızarınca közleyip doğradığımız kapya biberleri ekleyelim bi karıştıralım.
- ondan sonrasında sirkeyi ve kaya tuzunu ekleyelim karıştıralım biraz kaynatalım ( epeyce fazla karıştırmayalım zira biberler közlenmiş olduğu için hayli fazla ezilir )
- Kaynadıktan daha sonra altını kapatalım sıcak olarak kavanozlara koyalım karşıt çevirip bir yerde üzerini bastıralım sabaha kadar bekletelim.
- Sabah çevirebiliriz kapaklar çökmüş olması lazım. Turşumuz hazır afiyet olsun