Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kapya biber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 5-6dişsarımsak (dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu (turşu tuzu)
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kapya biberleri yıkayıp saplarını ayıralım.
  2. Kabuklarını soyarken daha kolay olur.
  3. ondan sonrasında yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  4. 200 derecede yarım saat közleyelim. İsterseniz ocakta da yapabilirsiniz.
  5. Fırından çıktıktan daha sonra kabuklarını soyalım daha kolay soyulmasını isterseniz fırından çıkarınca üzerini kapatalım terlesin daha rahat soyulabilir.
  6. Diğer materyalleri karıştırmak için uygun bir kaba alalım hepsini karıştıralım.
  7. Üzerine biberlerimizi alıp güzelce harmanlayalım.
  8. 10 dk kadar bekletelim. Karışım aroması özleşsin.
  9. Küçük kavanozlara hepsini tek tek dizelim kapaklarını güzelce kapatalım.
  10. Bir tencerede su kaynatalım kavanozları aksi çevirip suyun içine koyalım vakumlanması için 5 dk kaynatalım.
  11. Ters çevirip 1 gün karşıt biçimde bekletelim dışarda bu biçimdece vakumlanmamış olan var ise müdahale edebilelim.
Not: küçük kavanozlara yapın ki açtığınız vakit çabuk bitsin ve açık kavanozları kesinlikle buzdolabında bekletin.

Hepinize afiyet olsun.


Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı