Köz Patlıcanlı Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo bostan patlıcan
- 1 kilo kapya biber
- 1 kilo domates
- 1,5 baş doğranmış sarımsak
- 250-300 gram acı biber (acı seven daha fazla ekleyebilir)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 2,5 yemek kaşığı salamura tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan, biber ve domatesleri közleyip kabuklarını soyuyoruz.
- İri iri doğrayıp karıştırıyoruz. Büyük geniş bir tencereye yağı alıp ısıtıyoruz.
- Isınan yağa sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından doğradığımız acı biberleri ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- İsteseniz sarımsakları bu kademede da ekleyebilirsiniz.
- daha sonra doğradığımız közlenmiş zerzevatları, sarımsak ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 saat kadar pişiriyoruz.
- Sıcakken kavanozluyoruz.
- Soğuyunca buzdolabına alıp orda koruma ediyoruz.