Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kilo kırmızı kapya biber
- 1 kilo domates
- 1 kilo patlıcan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 nyemek kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri ve patlıcanları közleyerek başlıyoruz.
- Közledikten daha sonra 15 dk bir poşetin ortasında bekletirseniz kabukları daha kolay soyulur.
- Domateslerin kabuklarını soyarak rondodan geçiriyoruz.
- Havuçları hayli minik küpler halinde doğruyoruz.
- Sarımsakları da ezerek tencereye alıyoruz.
- Domates havuç ve sarımsağa zeytinyağı,sirke ve tuzu ek ederek 20 dk kaynatıyoruz.
- Akabinde közlediğimiz patlıcan ve biberleri de rondodan geçirerek tencereye ek ediyoruz.
- 15 dk da bu biçimde kaynatarak sıcak sıcak kavanozluyoruz.
- Ağzını sıkıca kapattığımız cam kavanozları aksi çevirerek soğutuyoruz.
- Buzdolabında altı ay taze kalabilen bu sosu kapağını açtıktan daha sonra bir hafta ortasında tüketin.
- Ekmekle, makarnayla, ızgara et ve tavukla şahane oluyor.