Köy Yoğurdu Nasıl Mı Yapılır? Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg süt
- Tepeleme dolusu 1.5 yoğurt mayası
- Az tuz
- Az şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü süzdükten daha sonra bir tencereye alalım ve ocağın üzerine koyalım. Süt kalkmaya başlayınca altını kapatalım ve soyuma sını bekleyelim.
- Kış ayında sütun sıcaklığı parmağınızı yavaşça yakması gerekiyor, yazın ise ne sıcak ne soğuk olması.
- Yoğurt mayasının içine seker ve tuz ekleyip karıştın (ekşimemesi için yapıyoruz bu işlemi)
- Soyumuş sütun üzerine yoğurt mayasını ekleyin. Cam şişelere ve ya her hangi kapaklı bir kapa sütü koyalım.
- Sütü hoş ce sıcak bir batdaniye sara bilirsiniz. Ne kadar yeri sıcak olursa o kadar katı olur yoğurt.
- 4 saat bekledikten daha sonra buzdolabına koya bilirsiniz ve püf noktası yoğurdu sonraki gün sunum yapın. bu biçimde fazla sulanmaz ve daha hoş olur. Afiyet bal şeker olsun herkese.