Köy Peyniri Mesken Üretimi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 litre süt (Market sütü değil)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 şu bardağı iri kaya tuzu
- Tülpent
- Cam şişe yada plastik tursu şişeleri
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü güzelce süzelim akabinde büyükçe tencerede kaynatalım pişirelim.
- Kaynayan süte tuzu ve sirkeyi dökelim.
- Ocağın altını kısalım ve yavaş yavaş karıştıralım.
- Kesilen sütü süt süzgecinden süzdürelim.
- Geride kalan süt altı suyu bir kaba alalım.
- Süzdürdüğümüz peyniri tülbente alalım ve ağzını bağlayalım.
- Akabinde süzgece (Altından suyun süzülmesi gerekli ) alalım üstüne tencere yahut ağır birşey koyalım 5 kg dolu su şişesi de koyabilirsiniz.
- 1 gün boyunca dolapta yeterlice süzülüp sertleşip form alması gerekli.
- 1 günün sonunda tülbenti açıp, ayırdığımız süt altı suyu bölüp yerleştirdiğimiz peynirlerin üstüne tuzlayıp dökelim. 1 gün daha sonra yemeğe hazır.