Köy Makarnası (Erişte Yapımı)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Köy Makarnası (Erişte Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 15 adet köy yumurta
  • 4 su bardak su
  • 1 avuç tuz (ufalanmış kaya tuzu)
  • 3 kilo un
Köy Makarnası (Erişte Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Leğene unu eleyerek koyun.
  2. 1 tasa 15 tane köy yumurtası kırın.
  3. 4 bardak su koyun.
  4. Yumurtaları karıştırın.
  5. İçine bir avuç dolusu kaya tuzu koyun.
  6. Hamuru tasta hazırladığımız karışım ile yoğurun.
  7. Hamur sert olacak biçimde uygunca yoğurun.
  8. Küçük küçük hamuru kesin.
  9. Kestiğiniz hamurları tek tek açın.
  10. 1 çarşaf serin açtığınız yufkaları serin. Daima denetim edin.
  11. Kuruyan yufkaları zıt çevirin güzelce kurusun.
  12. Kuruyan 2 yufkayı evvel ortadan 2 bölüp üst üste getirin.
  13. daha sonra yarım bölünmüş yufkayı yeniden 2 bölün. Şerit halinde düz bir biçimde kesin.
  14. Her bir şeriti bıçak sayesinde ince ince kıyın.
  15. Kesilmiş makarnaları bir çarşafın üzerine serpin.
  16. 1 gece boyunca kuruyana kadar bekletin.
  17. 4 su bardağı su kanatarak makarnaları koyun tuz ekleyin.
  18. Üzerine ekşimik koyun afiyet olsun.
Köy Makarnası (Erişte Yapımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı