Köy Makarnası (Erişte Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için:
- 15 adet köy yumurta
- 4 su bardak su
- 1 avuç tuz (ufalanmış kaya tuzu)
- 3 kilo un
Not EkleTarifi Yazdır
- Leğene unu eleyerek koyun.
- 1 tasa 15 tane köy yumurtası kırın.
- 4 bardak su koyun.
- Yumurtaları karıştırın.
- İçine bir avuç dolusu kaya tuzu koyun.
- Hamuru tasta hazırladığımız karışım ile yoğurun.
- Hamur sert olacak biçimde uygunca yoğurun.
- Küçük küçük hamuru kesin.
- Kestiğiniz hamurları tek tek açın.
- 1 çarşaf serin açtığınız yufkaları serin. Daima denetim edin.
- Kuruyan yufkaları zıt çevirin güzelce kurusun.
- Kuruyan 2 yufkayı evvel ortadan 2 bölüp üst üste getirin.
- daha sonra yarım bölünmüş yufkayı yeniden 2 bölün. Şerit halinde düz bir biçimde kesin.
- Her bir şeriti bıçak sayesinde ince ince kıyın.
- Kesilmiş makarnaları bir çarşafın üzerine serpin.
- 1 gece boyunca kuruyana kadar bekletin.
- 4 su bardağı su kanatarak makarnaları koyun tuz ekleyin.
- Üzerine ekşimik koyun afiyet olsun.