Kızılcık Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kızılcık Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg. kızılcık
  • 1,5 kilo toz şeker
  • Yarım limon suyu
Kızılcık Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kızılcıkların çekirdeklerini annemle birlikte çıkardık bu kısım oyalıyor ancak değiyor
    ☺
  2. Tencereye aldım beş su bardağı su ekledim kızılcıkları 5-10 dk. Haşladım.
  3. Bu ortada ben soba üzerinde yaptım mâlum hava soğuk soba yanarken yemeklerde daima burada yapılarak bedellendiriliyor
    🙂
    odun ateşinde daha hoş oluyor.
  4. Delikli kevgirle haşlanan kızılcıkları öbür bir kaba aldım.
  5. Kalan suya toz şekeri ekledim. Eriyip yoğunlaşana kadar kaynattım. (15-20 dk. Kontrollü).
  6. Kızılcıkları geri içine ekledim. Yarım limon suyunuda ekledim.
  7. 1 saat 30 dk. Kadar yoğunlaşıncaya kadar kaynattım. Müddette değişiklik olabilir denetimli pişirmek lazım.
  8. Temiz kavanozlara aldım. Kaynar sudan geçirdiğim ve kuruladığım sıfır kapaklarla sıkıca kapattım.
  9. Malzemeden iki adet bir kiloluk kavanoz ve görseldeki kâse kadar reçelim çıktı. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
    🙋
    🌼
    🌸
    🌼
    🌸
Kızılcık Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı