Kızılcık Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg. kızılcık
- 1,5 kilo toz şeker
- Yarım limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kızılcıkların çekirdeklerini annemle birlikte çıkardık bu kısım oyalıyor ancak değiyor
- Tencereye aldım beş su bardağı su ekledim kızılcıkları 5-10 dk. Haşladım.
- Bu ortada ben soba üzerinde yaptım mâlum hava soğuk soba yanarken yemeklerde daima burada yapılarak bedellendiriliyor
- Delikli kevgirle haşlanan kızılcıkları öbür bir kaba aldım.
- Kalan suya toz şekeri ekledim. Eriyip yoğunlaşana kadar kaynattım. (15-20 dk. Kontrollü).
- Kızılcıkları geri içine ekledim. Yarım limon suyunuda ekledim.
- 1 saat 30 dk. Kadar yoğunlaşıncaya kadar kaynattım. Müddette değişiklik olabilir denetimli pişirmek lazım.
- Temiz kavanozlara aldım. Kaynar sudan geçirdiğim ve kuruladığım sıfır kapaklarla sıkıca kapattım.
- Malzemeden iki adet bir kiloluk kavanoz ve görseldeki kâse kadar reçelim çıktı. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun