Kızılcık Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Selammmm.Sizlere fazlaca hoş bir reçel tanımı bırakmaya geldim. Okadar lezzetli oluyor ki saklama koşuluda bir okadar ömürlük oluyor
.
- 3 kilo kızılcık
- 2 kilo toz şeker
- 2 su bardağı su
- Limon tozu
Not EkleTarifi Yazdır
Selammmm.Sizlere fazlaca hoş bir reçel tanımı bırakmaya geldim. Okadar lezzetli oluyor ki saklama koşuluda bir okadar ömürlük oluyor
- İlk etapta kızılcıkları bir hoş yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz.
- ondan sonrasındasında üzerine toz şekerimizi ilave ediyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı suyumuzu da ekleyip ocağa alıyoruz.
- Altını açtığımız ocağın birinci etapta yüksek ısıda kızılcıklarımızı kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra 10 dakika daha sonra altını kısıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat boyunca kaynattığımız reçelimizin üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzumuzu ekleyip bir 15 dakika daha kaynatıyoruz.
- Önceden hazırladığımız kavanozlarımıza ocağın altını kapatmadan reçellerimizi ek ediyoruz sıcak sıcak olan kavanozların kapaklarını kapatıp 3 kez aksi çevirip üzerine örtü örterek 24 saat boyunca bekletiyoruz.
- hemen sonrasındasında soğuyan reçel kavanozlarımızı isterseniz buzdolabında ya da serin bir yerde koruma edebilirsiniz bu türlü hem ömrü uzun oluyor tıpkı vakitte birinci günkü üzere taze kalıyor. Ben bütün reçellerimi bu türlü koruma ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet olsun.