Kızılcık Jölesi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kızılcık Jölesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg kızılcık
  • 5 kg şeker
  • 3/1 kay kaşığı limon tuzu
  • Su
Kızılcık Jölesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Lezzetli hayli kolay ve yemesi olay bir tanım net ölçü vermiyorum zira ayrıntılarda sebebini anlatacağım.

  1. Kızılcıkları ayıklayıp yıkadıktan daha sonra geniş bir tencereye alıp içine epeyce üzerinden taşmayacak biçimde (az su koyacağız daha sonra koyu kıvam alması sıkıntı oluyor )
  2. Su konarak 15 20 dk kaynatılır hiç posasını ezmeden yalnızca suyu süzülür ve ölçülür 1 e iki oranda şeker ilave edilir ( 1 bardak suya 2 bardak şeker olarak
  3. yeniden kaynatılır ortada az ölçüde küçük bir kaba alınarak soğutup kıvamına bakınız jöle üzere olmalı.
  4. İnmesine yakın çay kaşığı ucuyla limon tuzu yahut limon suyu eklenir.
  5. Koyulaşınca sıcak sıcak kavanozlara doldurulup kapağı kapatılır. Denemenizi tavsiye ederim.
Kızılcık Jölesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı