Kızılcık Jölesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Lezzetli hayli kolay ve yemesi olay bir tanım net ölçü vermiyorum zira ayrıntılarda sebebini anlatacağım.
- 3 kg kızılcık
- 5 kg şeker
- 3/1 kay kaşığı limon tuzu
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
Lezzetli hayli kolay ve yemesi olay bir tanım net ölçü vermiyorum zira ayrıntılarda sebebini anlatacağım.
- Kızılcıkları ayıklayıp yıkadıktan daha sonra geniş bir tencereye alıp içine epeyce üzerinden taşmayacak biçimde (az su koyacağız daha sonra koyu kıvam alması sıkıntı oluyor )
- Su konarak 15 20 dk kaynatılır hiç posasını ezmeden yalnızca suyu süzülür ve ölçülür 1 e iki oranda şeker ilave edilir ( 1 bardak suya 2 bardak şeker olarak
- yeniden kaynatılır ortada az ölçüde küçük bir kaba alınarak soğutup kıvamına bakınız jöle üzere olmalı.
- İnmesine yakın çay kaşığı ucuyla limon tuzu yahut limon suyu eklenir.
- Koyulaşınca sıcak sıcak kavanozlara doldurulup kapağı kapatılır. Denemenizi tavsiye ederim.