Kıtır Kıtır Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler
3 kg lık bidon ölçüsü
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo kornişon salatalık
- 2 kilo havuç
- 1 kilo acur
- Yarım kilo acı biber
- 1 kilo beyaz lahana
- 3,4 baş sarimsak
- 1 bağ maydanoz
3 kg lık bidon ölçüsü
- 3 çay bardağı (150 ml) sirke
- 3 yemek kaşığı iri tuz
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- Kaynamış su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle turşu gereçlerini güzelce yıkayıp 1 saat sirkeli suda bekletiyorum.
- daha sonra salatalık ve acurların üç kısımlarını alıyoruz.
- Havuçlar da soyuyoruz.
- Lahanayı ve başka materyalleri istediğimiz boyutta doğradıktan daha sonra, 3 kg lık bidon lara bütün materyalleri paylaştırıyoruz.
- Aralara sarımsak,acı biber ve maydanoz ekliyoruz bidonlara bastırarak doldurduktan daha sonra en üste tekrar maydanoz koyuyoruz.
- Tuz ve limon tuzunu da en üste koyduktan daha sonra sirkesini ekliyoruz.
- daha sonra bidonları soğuk su dolu bir kaba yerleştirip üstünü kaynar su ile tamamlıyoruz.
- Soğuk suya koymazsanız bidonlar eriyebilir.
- Bidonların ağzını sıkıca kapatarak güneş almayan bir yerde saklıyoruz. 15 20 gün daha sonra turşularımız hazır. Erimeyen sağlıklı bir tarif