Kıtır Kıtır Karışık Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kıtır Kıtır Karışık Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kornişon salatalık
  • 2 kilo havuç
  • 1 kilo acur
  • Yarım kilo acı biber
  • 1 kilo beyaz lahana
  • 3,4 baş sarimsak
  • 1 bağ maydanoz
Suyu için

3 kg lık bidon ölçüsü

  • 3 çay bardağı (150 ml) sirke
  • 3 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • Kaynamış su
Kıtır Kıtır Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle turşu gereçlerini güzelce yıkayıp 1 saat sirkeli suda bekletiyorum.
  2. daha sonra salatalık ve acurların üç kısımlarını alıyoruz.
  3. Havuçlar da soyuyoruz.
  4. Lahanayı ve başka materyalleri istediğimiz boyutta doğradıktan daha sonra, 3 kg lık bidon lara bütün materyalleri paylaştırıyoruz.
  5. Aralara sarımsak,acı biber ve maydanoz ekliyoruz bidonlara bastırarak doldurduktan daha sonra en üste tekrar maydanoz koyuyoruz.
  6. Tuz ve limon tuzunu da en üste koyduktan daha sonra sirkesini ekliyoruz.
  7. daha sonra bidonları soğuk su dolu bir kaba yerleştirip üstünü kaynar su ile tamamlıyoruz.
  8. Soğuk suya koymazsanız bidonlar eriyebilir.
  9. Bidonların ağzını sıkıca kapatarak güneş almayan bir yerde saklıyoruz. 15 20 gün daha sonra turşularımız hazır. Erimeyen sağlıklı bir tarif
    👍
    .
Kıtır Kıtır Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı