Kıtır Ekmek (Çorbalık) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Herhangi bayat ekmek (4-5 dilim)
- Pulbiber
- Sarımsak toz (Tarif için)
- Kurutulmuş rezzene
- Toz kekik
- Kuru fesleğen
- 1 yemek kaşığı ayçicek yağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Bayat ekmeği küp küp doğra. daha sonra tavaya bir yemek kasığı yağ ile ekle, baharatları üstüne serp. Hepsini kızgın, daha sonra orta ateşde daima karıştırarak istenilen kızarıklığa kadar kavur.
- Kıtır ekmekleri hergangi bir çorba ile sunabilirsiniz. En epeyce yakışanı brokkoli, domates, mercimek çorbalarına. Kremsi kıvam çorbalara.
- Bayat ekmeği bu biçimdelikle kıymetlendirmiş olursunuz. Ayrıyeten artan kıtır ekmekleri buzdolabında yahut derin dondurucuda koruma edebilirsiniz.