Kışlık Yeşil Zeytin Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg yeşil zeytin
- Yarım bardak kaya tuzu
- Su
- 5 – 6 adet limon (yada hazır limon suyu da olabilir)
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytin kurma süreci:ilk vakit içinderda kullanacağımız kadar yeşil zeytini düzgünce yıkıyoruz ve kırıyoruz.
- Kola şişelerimizin içerisine ağzına kadar dolacak biçimde dolduruyoruz.
- Üzerine kaya tuzumuzu soğuk suda büsbütün eriterek şişenin ağzına kadar dolduruyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz.
- Zeytinler olmaya başladığında renginde sararma olacaktır.
- Yemeğe hazırlama süreci :Şişeyi lavabonun içerisine alarak alt kısmından bıçak ile küçük bir delik açın ve içerisindeki havayı tamenen boşaltın. ( bu evrede dikkatli olun şişe basınçlı olduğu için içerisindeki su fışkırma yapabilir.
- Ya üzerini kapatın yada şişeyi büsbütün lavabonun içerisine aykırı kapatarak kesin. ) havası boşaldıktan daha sonra açtığımız küçük delikten kesi atıp üst tarafını keselim ve zeytinleri alıp yıkayalım.
- Kavanozlara koyalım ve üzeri için kavanozun yarısına kadar tuzlu su öteki yarısına yalnızca limon suyu ek edelim (limon da dilimleyebilirsiniz.)
- böyle buz dolabında saklıyoruz. Zeytinleriniz yemeğe hazır kademesindedir. 3 ila 4 gün bekletirseniz daha da lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.