Kışlık Yeşil Zeytin

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Yeşil Zeytin Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg yeşil zeytin
  • Yarım bardak kaya tuzu
  • Su
  • 5 – 6 adet limon (yada hazır limon suyu da olabilir)
Kışlık Yeşil Zeytin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Zeytin kurma süreci:ilk vakit içinderda kullanacağımız kadar yeşil zeytini düzgünce yıkıyoruz ve kırıyoruz.
  2. Kola şişelerimizin içerisine ağzına kadar dolacak biçimde dolduruyoruz.
  3. Üzerine kaya tuzumuzu soğuk suda büsbütün eriterek şişenin ağzına kadar dolduruyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz.
  4. Zeytinler olmaya başladığında renginde sararma olacaktır.
  5. Yemeğe hazırlama süreci :Şişeyi lavabonun içerisine alarak alt kısmından bıçak ile küçük bir delik açın ve içerisindeki havayı tamenen boşaltın. ( bu evrede dikkatli olun şişe basınçlı olduğu için içerisindeki su fışkırma yapabilir.
  6. Ya üzerini kapatın yada şişeyi büsbütün lavabonun içerisine aykırı kapatarak kesin. ) havası boşaldıktan daha sonra açtığımız küçük delikten kesi atıp üst tarafını keselim ve zeytinleri alıp yıkayalım.
  7. Kavanozlara koyalım ve üzeri için kavanozun yarısına kadar tuzlu su öteki yarısına yalnızca limon suyu ek edelim (limon da dilimleyebilirsiniz.)
  8. böyle buz dolabında saklıyoruz. Zeytinleriniz yemeğe hazır kademesindedir. 3 ila 4 gün bekletirseniz daha da lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Kışlık Yeşil Zeytin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı