Kışlık Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kg domates
- 3 baş sarımsak
- 500 gram biber
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı iri tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesler yıkanır robotto ezmeden biraz iri kalacak biçimde çekilir.
- Sarımsak ve biber temizlenir bir daha iri kalacak biçimde robottan çekilir.
- Tüm sebzeler tencereye alınır ve pişirilmeye başlanır.
- Domatesin kabuklarını soymadım kıvamı daha ağır oluyor soymadan yapınca.
- Siz isterseniz soyup doğrayabilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca tuzunu ve sıvı yağını ekleyerek kısık ateşte orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Ben 400 cc kavanozla 10 tane çıktı.
- Sıcak olarak kavanozlayıp yeni kapakla vakumlama yapıyoruz.
- Kapak aşağı gelecek biçimde soğuyana kadar bekletiyoruz.
- Soğuyunca serin ve karanlık ortamda koruma ediyoruz. İster kahvaltılık olarak ister yemeklik olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.