Kışlık Sos (Ajvar) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kg domates
- 3 kg patlıcan
- 2 kg kapya biber
- 2 baş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Pulbiber
- Tuz
- Acı isterseniz cin biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sebzeler yıkanıp, sarımsaklar ayıklanır.
- Patlıcanlar ve kapyaları fırında közleyip kabukları soyup doğrayalım.
- Domatesleri iri iri dilip tencereye alıp pişirelim (ben kabuklarını soymuyorum isteyen soyabilir).
- Pişen domateslerin üzerine doğradığımız kapya ve patlıcanı ekleyip biraz daha kaynatalım.
- Sarimsak zeytinyağı cinbiberi ve baharatları da ekleyip bir taşım kaynattıktan daha sonra blendırdan geçirelim.
- Kaynar olan sosu kavanozlara koyup vakumlayalım kapaklar kaynatılmış ve yeni olmalı ki garanti olsun.
- Sıkıca kapatılmış kavanozları aksi çevirip bir gece beklettikten daha sonra düz olarak çevirip, serin ve kuru yerde koruma edelim. Afiyet olsun