Kışlık Sos (Ajvar)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Sos (Ajvar) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg domates
  • 3 kg patlıcan
  • 2 kg kapya biber
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Acı isterseniz cin biber
Kışlık Sos (Ajvar) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm sebzeler yıkanıp, sarımsaklar ayıklanır.
  2. Patlıcanlar ve kapyaları fırında közleyip kabukları soyup doğrayalım.
  3. Domatesleri iri iri dilip tencereye alıp pişirelim (ben kabuklarını soymuyorum isteyen soyabilir).
  4. Pişen domateslerin üzerine doğradığımız kapya ve patlıcanı ekleyip biraz daha kaynatalım.
  5. Sarimsak zeytinyağı cinbiberi ve baharatları da ekleyip bir taşım kaynattıktan daha sonra blendırdan geçirelim.
  6. Kaynar olan sosu kavanozlara koyup vakumlayalım kapaklar kaynatılmış ve yeni olmalı ki garanti olsun.
  7. Sıkıca kapatılmış kavanozları aksi çevirip bir gece beklettikten daha sonra düz olarak çevirip, serin ve kuru yerde koruma edelim. Afiyet olsun
    🌸
    Yemedilk evvel ceviz eklerseniz kusursuz oluyor :).
Kışlık Sos (Ajvar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı