Kışlık Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg patlıcan
- 2 kilo sivri domates
- 1 kilo kapya biber
- 1 kilo yeşil biber
- 1 büyük baş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bütün malzemeyi yıkayalım patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim.
- Domatesin kabuklarını tercih etmediğim için çizik atıp sıcak suda bekletiyorum o biçimde kolay kolay soyuyorum.
- Biberleri de birebir biçimde ayıklayıp küp küp doğrayalım.
- Domatesleri blenderdan geçirelim ve tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Kenarda kuruladığımız patlıcanları bol sıvı yağında kızartalım. Kenara alalım.
- Biberleri de birebir biçimde kızartıp kenara alalım.
- Domatesler kaynayıp karıştırınca tabana çökmüş ise olmuştur.
- Buraya kadar en az bir 30dk kaynatmak lazım.
- Kızarmış patlıcan ve biberleri domateslere ekleyip soyulmuş sarımsağı da ince ince doğrayıp ekleyelim.
- Tuzunu ve sıvı yağını kendinize bakılırsa ayarlayıp ekleyelim.
- böyle güzelce özdeşene kadar kaynatalım.
- Kavanozlarımızı kaynar suya sokup kenara çıkartıp kurulayalım. Kapaklar da tıpkı biçimde.
- Kullanılmamış kapak kullanmanızı tavsiye ederim.
- Kavanozları kaynar biçimde şakşuka doldurup kapağını iki geri bir iler olacak biçimde kapatalım karşıt çevirip soğumasını bekleyelim.
- Soğutunca döndürüp kapağını denetim edelim içe çökmüş olmalı.
- böyle güneş almayan kuru ortamda saklayabilirsiniz. Yemeklerinizin yanına olağanüstü bir meze