Kışlık Pizza Ve Makarna Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg Bursa domates
- 8 diş sarımsak
- 1 demet küçük uzunluk fesleğen
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kavanozları ve kullanılmamış kapakları kaynar su ile kaynatarak dezenfekte ettikten daha sonra kavanozlar ve kapakların kuru bulunmasına dikkat edin.
- Domateslerin kabuklarını soyun.
- Ardından rondodan tüm domatesleri ,sarımsak ve fesleğenle bir arada çekin.
- Tencerenin içine püre halinde domatesleri ek edin.
- Ardından tuzu ,toz şekeri, sirkeyi ek edin orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Sosumuz suyunu çektikten daha sonra sosu blendırla çekin .
- Pizza sosu büsbütün sosun suyunu çektikten daha sonra ocağın altını kısın ve dezenfekte ettiğiniz pak kuru kavanozlara sosu bir parmak kalacak biçimde bırakıp kavanozun kapağını uygunca kapatıp kavanozları baş aşağı zıt çevirerek 1 gün bekletin.
- Ardından 1 gün beklettiğiniz kavanozları elbette düz çevirerek serin karanlık yerde bekletin