Kışlık Menemenlik Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo bursa domatesi
- Yarım kilo yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda yeşil biberlerimizi ince ince doğrayıp kenara alalım. ( ben hem acı hem tatlı biber kullanıyorum).
- hemen sonrasında domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Derin bir tencereye biberlerimizi alıp üzerine zeytinyağımızı ek edelim.
- Biberlerin rengi dönene kadar kavuralım.
- sonrasındasında doğranmış domateslerimizi ek edip karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra tuzunu atalım ve tekrar karıştıralım.
- Sulu seviyorsanız domatesler yumuşadıktan daha sonra, susuz seviyorsanız suyunu çektikten daha sonra sıcak sıcak kavanozlara boşaltıp pak kapaklar ile ağzını sıkıca kapatalım aykırı çevirelim ve birgün o denli bekletelim.
- Bu materyaller ile tam 3 tane yarım kiloluk kavanoz çıktı. Afiyet olsun