Kışlık Menemen Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeteri kadar domates
- Yeteri kadar yeşil biber
- Yeteri kadar kapya biber
- Tuz ve zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Domateslerimizin kabuklarını soyalım ben havuç soyacağı vardı onunla daha fazlaca çabuk soydum ve daha kolay geldi bana.
- Domateslerimizin kabuklarını soyduktan daha sonra küp küp doğrayalım.
- Bir kenara alalım diğer bir yerde biberlerimizi güzelce yıkayıp yemeklik doğrayalım
- Tencereye biberimizi ve zeytinyağımızı alalım kavurmaya başlayalım.
- sonrasındasında doğramış olduğumuz domateslerimizi üzerine dökelim. Suyunu çekip kendini bırakana kadar pişirelim.
- ondan sonrasında kavanozlara dökelim.
- Kavanoz kapaklarını 3 geri 1 ileri olacak biçimde yapınca kapaklarınız tutacaktır. Kışın afiyetle yemek nasip olur inşaallah.