Kışlık Konserve Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 20 kilo domates
- 500 gram acı süs biberi
- 10 adet büyük 10 adet küçük uzunluk kavanoz
- 2 çay bardağı tuz
- 15 adet şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri yeterlice yıkandıktan daha sonra kabukları soyularak tencereye alınır.
- Göz sonucu tuz bir fincan sıvı yağ ve bir kaç adet küp şeker eklenerek pişirilir.
- Ocakta kaynamaya devam ederken kavanozlar ve kapaklar sıcak suya katılarak 15 dakika kaynatılır.
- Şişeleri soğumadan doldurarak ağızları sıkıca kapatılır ve karşıt çevrilir.
- 24 saat dinlendirin ve ışık güneş almayacak bir alana saklanır.