Kışlık Konserve Patlıcan (Sarımsaklı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg patlıcan
- 1.5 kg domates
- Sarımsak
- Tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları dörde kesip, uzun Biçimde dilimleyelim. Domatesleri fotoğraftaki üzere iri biçimde doğrayalım. Patlıcanları sıvı yağda kızartalım (Dileyen patlıcanları yağlayıp fırındada kızartabilir)
- Ayrı bir tencereye az sıvı yağ bırakıp ince dilimlediğimiz sarımsakları yavaşça kavurup, üzerine domatesleri döküp pişirelim.
- Domatesler pişince üzerine kızarttığımız patlıcanları ekleyip 5 dk daha pişirip ocağı kapatalım.
- Soğumadan kavanozlarımıza dolduralım ve kavanozları karşıt çevirelim. Soğuduktan daha sonra uygun bir ortamda saklayalım.