Kışlık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg domates
- 1 kg patlıcan
- 1 kg biber
- 5-6 dis sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanlar kup küp doğranır ve kızartılır.
- Biberler temizlenir doğranır ve kızartılır.
- Domates kabukları soyulur kup küp doğranır. Tencereye alınır.
- Kaynamaya başlayıp menemenlik hale gelince içine kıyılmış sarımsak eklenir.
- Kızarmış patlıcan biber tuz eklenir ve birlikte bi on dk kaynatılır.
- Soğuduktan daha sonra yiyeceğiniz ölçüde buzdolabı poşetlerine paylastırıp dondurucuya atabilirsiniz.