Kışlık Karnıyarık Patlıcanı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3-4 adet patlıcan
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlarımızı güzelce yıkıyoruz. Suyunu sıkmasını bekliyoruz.
- daha sonra pijama üzere patlıcanlarımızı soyuyoruz. Şayet patlıcanlar fazlaca büyükse ortadan ikiye bölebilirsiniz. Ben o denli yaptım.
- Kızartma tenceremizin içine sıvı yağımızı ekliyoruz. Yağ kızdıktan daha sonra patlıcanlarımızı ekliyoruz.
- Çok yeterli kızartmaya gerek yok. daha sonra yenidendan pişecek aslına bakarsanız.
- Kızartma bittikten daha sonra soğuması için bir tabağa alıyoruz. Patlıcanlarımız soğuduktan daha sonra buzdolabı poşetine kendi aile halkına yetecek kadar porsiyonluyoruz. Şimdiden afiyet olsun