Kışlık Karnıyarık Patlıcan Kızartması

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Karnıyarık Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar patlıcan (Kışlık olduğu için adet yada kg. belirtmiyorum her insanın isteğine gore)
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Kışlık Karnıyarık Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda patlıcanlarımızı yıkıyoruz sonrasındasında saplarını kesip kabuğunu şerit halinde soyuyoruz.
  2. Patlıcanları kendi istediğiniz büyüklükte kesin.
  3. Hazırlamış olduğunuz patlıcanları kızgın yağda kızartın.
  4. Bir tepsi üzerine havlu peçete serin kızaran patlıcanları üzerine alın.
  5. Patlıcanlar bitinceye kadar birebir süreci uygulayın.
  6. Patlıcanları soğumaya bırakın bu ortada sermiş olduğunuz havlu peçete fazla yağını çekmiş olacak.
  7. Soğuyan patlıcanları dilediğiniz biçimde yahut fazlalıkta buzdolabı poşetine koyabilirsiniz.
  8. Buzluğa yada dipfrize koyabilir siniz.
Not: Patlıcanları dilediğiniz vakit çıkartıp siz iç harcını hazırlarken buzunun erimesi için vakit ayırmaksızın çabucak hazırlayıp fırına yada tencerede yapabilirsiniz (Siz iç harcını hazırlarken buzu bu ortada erimiş olur) Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
❤


Kışlık Karnıyarık Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı