Kışlık Karnıyarık (Fırında)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Karnıyarık (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg patlıcan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Karnıyarık (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  3. Üzeri yağlanır ve 200 derece fırında 15 dk kadar pişirilir.
  4. 15 dk daha sonra çıkartılıp başka tarafı çevrilir ve yağlanıp yine fırınlanır.
  5. 10 dk başka tarafı kızartılır ve fırından alınıp soğumaya bırakılır.
  6. Soğuyunca dolap poşetine istenilen ölçüde dizilir ve buzluğa kaldırılır.
  7. Yapmak istediğiniz vakit buzluktan çıkartılır ve soğuk suya tutulur buzluk kokusunu gidermek için.
  8. Buzu çözülünce yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kışlık Karnıyarık (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı