Kışlık Karnıyarık (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kışlık Karnıyarık (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 kg patlıcan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzeri yağlanır ve 200 derece fırında 15 dk kadar pişirilir.
- 15 dk daha sonra çıkartılıp başka tarafı çevrilir ve yağlanıp yine fırınlanır.
- 10 dk başka tarafı kızartılır ve fırından alınıp soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca dolap poşetine istenilen ölçüde dizilir ve buzluğa kaldırılır.
- Yapmak istediğiniz vakit buzluktan çıkartılır ve soğuk suya tutulur buzluk kokusunu gidermek için.
- Buzu çözülünce yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
Kışlık Karnıyarık (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı