Kışlık Karışık Meyve Pestili (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Sarı renkteki pestil için
Not EkleTarifi Yazdır
.
Kışlık Karışık Meyve Pestili (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Sarı renkteki pestil için
- 500 gr sarı erik
- 500 gr taze yeşil incir
- 5 tane elma
- 7 tane kırmızı iri erik
- Yarım kilo çilek yahut var ise böğürtlen
- 500 gr şeftali
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- Fındık ve ya ceviz kırığı
Not EkleTarifi Yazdır
- Pestillerimizi yaparken hangi renktekini yapıyorsak o meyveleri bir tencereye doğrayıp üzerine suyunu koyalım yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Yumuşayan meyvelerimizi ocaktan alıp soğumaya bırakalım soğuduktan daha sonra.
- El blenderıyla pişen meyvelerimizi homojen bir kıvam alana kadar çekelim.
- Toz şekerini ve nişastamızı su ile açıp pestil püremize ekleyelim.
- yine ocağa koyup 10 dakika kadar karıştırarak güzelce yoğunlaşmasını bekleyelim yoğunlaşan pestilimizi ocaktan alalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerimize pestil püremizi dökelim kalınlığı 1 santim kadar olması kâfi.
- Evimizin güneş nazarann balkonuna üzerine ince tül örterek koyalım.
- Pestillerimizi tepsiye dökerken kurumadan da dilek edersek üzerlerine ceviz kırığı fındık koyabiliriz.
- Kuruyan pestillerimizi tepsiden çıkarıp makasla istediğimiz kalınlıkta şeritler halinde keselim altındaki yağlı kağıtlarını çıkaralım.
- Üzerine kavrulmuş susamımızdan döküp küçük rulolar yapıp saklama kabına koyalım.
- böyle kestiğimiz pestillerimizi buzdolabına koyabiliriz yahut istek ediyorsak saklama kapları ile derin dondurucuya koyup uzun müddette tüketebilir. Ben fotoğrafta saklama kabıyla çektim fazlasını derin dondurucuda koruma edicem.
Kışlık Karışık Meyve Pestili (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı