Kışlık Kahvaltılık Köz Biber Sosu Banmalara Doyamayacaksınız Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2,5 kilo kapya biber
- 1 kilo domates
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 1 baş sarımsak
- 1 kase dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberleri yıkadım 200 derece fırında 45 dk. Üzerleri hafifçeçe yanana kadar közledim.
- Yarım saat kadar kapaklı bir tencereye aldım kabuğunun rahat soyulması için.
- Bu ortada domatesleri yıkadım kaynar suda 5-6dk. Beklettim kabuklarını soyup rondodan geçirdim.
- Közlenen biberleri teker teker tencereden alarak kabuklarını soydum bu kısım biraz oyaladı fakat sonuç süper
- Bir baş sarımsağı soydum küçük küçük doğradım bir kenara aldım.
- Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve rondodan geçirdiğim domatesleri ekledim.
- Suyu buharlaşıp uçuncaya kadar, 15-20 dk. Denetimli pişirdim. Sizin tencereniz derin ise mühlet uzayabilir yâni zeytinyağı yüzüne çıktığı vakte kadar bekletin. daha sonrasında iki kaşık biber salçasını ekleyip salçanın kokusu uçana kadar 2-3 dk. Karıştırdım.
- hemen sonrasında rondodan geçirdiğim kapya biberleri ekledim orta ara karıştırarak 15-20 dk pişirdim koyu kıvam aldığında tencereden sıçramaya başlıyor dikkat!! yanmayalım
- Ocağı bu basamakta kıstım baharatları sarımsağı cevizi ve şekeri ekleyip karıştırdım sos kısık ateşte iken pak kavanozlara doldurdum. Kaynar suda 5dk. Beklettiğim sıfır kapaklarla sıkıca kapattım.
- Malzemenin tamamından 500 gramlık beş kavanoz ve bir kâse çıktı.
- Güneş görmeyen serin bir yerde koruma etmenizde yarar var.
- Kavanoz açıldığında buzdolabında bir hafta tazeliğini korur. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun