Kışlık Kahvaltılık Köz Biber Sosu Banmalara Doyamayacaksınız

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Kahvaltılık Köz Biber Sosu Banmalara Doyamayacaksınız Tanımı İçin Malzemeler

• 2,5 kilo kapya biber
  • 1 kilo domates
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kase dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı şeker
Kışlık Kahvaltılık Köz Biber Sosu Banmalara Doyamayacaksınız Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Kapya biberleri yıkadım 200 derece fırında 45 dk. Üzerleri hafifçeçe yanana kadar közledim.
  2. Yarım saat kadar kapaklı bir tencereye aldım kabuğunun rahat soyulması için.
  3. Bu ortada domatesleri yıkadım kaynar suda 5-6dk. Beklettim kabuklarını soyup rondodan geçirdim.
  4. Közlenen biberleri teker teker tencereden alarak kabuklarını soydum bu kısım biraz oyaladı fakat sonuç süper
    🔥
    🔥
    🔥
    çekirdeklerini çıkardım. Rondodan geçirdim.
  5. Bir baş sarımsağı soydum küçük küçük doğradım bir kenara aldım.
  6. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve rondodan geçirdiğim domatesleri ekledim.
  7. Suyu buharlaşıp uçuncaya kadar, 15-20 dk. Denetimli pişirdim. Sizin tencereniz derin ise mühlet uzayabilir yâni zeytinyağı yüzüne çıktığı vakte kadar bekletin. daha sonrasında iki kaşık biber salçasını ekleyip salçanın kokusu uçana kadar 2-3 dk. Karıştırdım.
  8. hemen sonrasında rondodan geçirdiğim kapya biberleri ekledim orta ara karıştırarak 15-20 dk pişirdim koyu kıvam aldığında tencereden sıçramaya başlıyor dikkat!! yanmayalım
    🙂
  9. Ocağı bu basamakta kıstım baharatları sarımsağı cevizi ve şekeri ekleyip karıştırdım sos kısık ateşte iken pak kavanozlara doldurdum. Kaynar suda 5dk. Beklettiğim sıfır kapaklarla sıkıca kapattım.
  10. Malzemenin tamamından 500 gramlık beş kavanoz ve bir kâse çıktı.
  11. Güneş görmeyen serin bir yerde koruma etmenizde yarar var.
  12. Kavanoz açıldığında buzdolabında bir hafta tazeliğini korur. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun
    🙋
    💗
    💗
    💗
    .
Kışlık Kahvaltılık Köz Biber Sosu Banmalara Doyamayacaksınız Tanımı Fotoğraflı Yapılışı