Kışlık Kahvaltılık Acuka Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 kilo salçalık domates
- 2 kilo kırmızı kapya biber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 büyük baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı yeni bahar
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domatesleri rondodan geçiriyoruz .
- Kapya biberlerini közlüyoruz.
- Ocağa yayvan bir tencere alalım, içine 1 su bardağı zeytinyağı ek edelim .
- Üzerine rondodan geçirdiğimiz domates sosu döküp karıştırıp 10 dakika kaynatalım.
- hemen sonrasında közlediğimiz biberleri de rondodan geçirip kaynayan sosumuza ek edelim ,ara orta karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirelim .
- daha sonra salçasını ek edip karıştıralım ,pişirmeye devam edelim .
- Son kapatmaya yakın ceviz ve baharatlarını ek edip karıştıralım .
- Yaklaşık 1.5 saat pişiriyoruz iyicene katılaşması lazım .
- Pişen sosumuzu sıcak sıcak kavanozlara doldurup aykırı çeviriyoruz ,bir gece bekletip sonraki günü kaldırabilirsiniz.