Kışlık Domates Sosu Kış Hazırlıkları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kg domates
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domatesleri güzelce yıkayalım soyalım (soymayanlarda var lakin kabukları içerisinde aşikâr oluyor diye ben soydum)
- Domatesleri dörde bölüp rondoda çekelim rondo yoksa rendeyelebilir yahut bıçakla minik minik doğrayabilirsiniz.
- Tüm domatesleri birebir süreci uyguladıkları daha sonra tencereye koyup evvel süratli ateşte kaynadıktan daha sonra kısık ateşte kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca tuz ek edelim ortalama 1 saat kaynatalım 3 parmak kadar eksilme olacak domateslerde.
- Bu süreçte kullanacağımız kavanoz ve kapağını sıcak suda bekletelim mümkünse 5 dk kadar kaynatalım yeni kapak kullanmaya ihtimam gösterelim.
- Ocağı kapatmaya yakın zeytinyağını ekleyelim bir kaynamadan daha sonra kapatalım.
- Sıcakken kavanozlara dolduralım kapağını sıkıca kapatalım.
- Ters çevrilmiş biçimde 2 gün zıt bekletelim sızma var ise yeterli vakumlanmamış demektir.
- sonrasındasında olağan çevirip serin yerde saklayalım.
- Yemeye başladığımızda açılmış olan kavanozları buzdolabında koruma edelim.
Videoma ve kanalıma desteklerinizi bekliyorum .
Afiyetle tüketin sıhhatle kalın