Kışlık Domates Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not 2; Domateslerin kabukları soyularak minik küpler halinde doğrayıpta yapabilirsiniz ben iki çeşitte de 5 kg domates cilt yaptım. Afiyetler olsun kolay gelsin
.
Kışlık Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo armut domates
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Domateslerimizi güzelce yıkıyoruz, yeşil kısımlarını kesiyoruz ,dörde bölüyoruz robottan çekiyoruz .
- 1 kilogram domatesi ,bir tepeleme yemek kaşığı kaya tuzu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ek ediyoruz (ancak tadına bakın tuz oranını ağız tadınıza bakılırsa ayarlayın)
- Ocağın altını yakıp 1 saat civarı tencereden bir parmak civarı aşağı inecek biçimde pişiriyoruz .
- yine blenderı tencerenin ortasında çalıştırıyoruz ,ocağın altını kapatmadan kaynar vaziyette iken sıcak sıcak kavanozlara boşaltıp ağız kenarlarını kurulayıp yeni kapaklarla iki tık sola bir sağa sıkıca çevirip düz bir yere aykırı çeviriyoruz.
- 24 saat yerinden kımıldatmıyoruz.
- Bir gün daha sonra şişeleri çeviriyoruz akan ya da kapağı bombeli olan var ise onları çabucak kullanıyoruz ya da tekrar kaynatıp şişelerini değiştiriyoruz.
- Kapağını açmadan 2 yıl rahatlıkla bozulmadan serin bir yerde koruma edebiliriz .
Not 2; Domateslerin kabukları soyularak minik küpler halinde doğrayıpta yapabilirsiniz ben iki çeşitte de 5 kg domates cilt yaptım. Afiyetler olsun kolay gelsin
Kışlık Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı