Kışlık Domates Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Domates Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kada domates ( 20 kg )
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tuz
Kışlık Domates Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesler bol su ile yıkanır ve tezgah üstünde yavaşça suları gidene kadar beklenir.
  2. Domateslerin tabanını artı biçiminde keselim ve kaynayan suya atalım. 1 dk kadar kaynayan suda bekleyen domatesleri buzlu soya atıp 1 dk bekletelim.
  3. Tüm domateslerin kabuklarını soyalım. (ben kabuklarını soyarak sos yapıyorum. Kabuklarını kurutuluyorum ).
  4. Kabukları soyulan domatesleri irili ufaklı doğrulayalım.
  5. Doğranan domateslerin üzerine 1 su bardağı zeytinyağı ve 4 yemek kaşığı tuzu ek edelim 35/40 dakika domatesleri rengini verene kadar pişirelim.
  6. Pişen domates soslarımızı kaynar biçimdeyken kavanozlarımıza 1 parmak boşluk gelicek biçimde dolduralım. Kapaklarını sıkıca kapatalım.
  7. Kapaklarını kapattığımız soslarımızın mutfak tezgahında altına bir bez koyarak zıt çevirelim. ( kapakları alta gelecek biçimde ) 1 gün boyunca bekletelim.
  8. 1 gün boyunca karşıt beklettiğimiz soslarımızın kapaklarını denetim edelim. Sızma yahut kapaklarda şişme yoksa domates soslarımız kışa hazırdır.
  9. Kavanozlarınızı ışık almayan bir dolapta yahut buzdolabında saklayınız. Afiyet olsun ;).
Not : ben kavanoz kapaklarımı her yıl yeni alıyorum. Kapakları kapatmadan evvel kesinlikle kaynatıyor ve sıcakken kapatıyorum. Kışın açtığım kavanozlarımı en çok 2 günde tüketiyorum. Yarım kalan kavanozumu kesinlikle buzdolabında bekletiyorum.

Kışlık Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı