Kışlık Domates Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kışlık Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kada domates ( 20 kg )
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesler bol su ile yıkanır ve tezgah üstünde yavaşça suları gidene kadar beklenir.
- Domateslerin tabanını artı biçiminde keselim ve kaynayan suya atalım. 1 dk kadar kaynayan suda bekleyen domatesleri buzlu soya atıp 1 dk bekletelim.
- Tüm domateslerin kabuklarını soyalım. (ben kabuklarını soyarak sos yapıyorum. Kabuklarını kurutuluyorum ).
- Kabukları soyulan domatesleri irili ufaklı doğrulayalım.
- Doğranan domateslerin üzerine 1 su bardağı zeytinyağı ve 4 yemek kaşığı tuzu ek edelim 35/40 dakika domatesleri rengini verene kadar pişirelim.
- Pişen domates soslarımızı kaynar biçimdeyken kavanozlarımıza 1 parmak boşluk gelicek biçimde dolduralım. Kapaklarını sıkıca kapatalım.
- Kapaklarını kapattığımız soslarımızın mutfak tezgahında altına bir bez koyarak zıt çevirelim. ( kapakları alta gelecek biçimde ) 1 gün boyunca bekletelim.
- 1 gün boyunca karşıt beklettiğimiz soslarımızın kapaklarını denetim edelim. Sızma yahut kapaklarda şişme yoksa domates soslarımız kışa hazırdır.
- Kavanozlarınızı ışık almayan bir dolapta yahut buzdolabında saklayınız. Afiyet olsun .
Kışlık Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı