Kışlık Domates Konservesi Nasıl Yapılır? Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 kilo domates
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri yıkayıp 4 e bölelim.
- Baş kısmında ki küçük sapını keselim.
- Tencereye domateslerimizi alalım, birinci yarım saatte domatesler suyunu salacaktır üzerinde oluşan suyunu alalım, yaklaşık 2 saat kadar kaynatalım.
- 1. Saatinde domateslerimizi bleanderdan geçirelim.
- Üzerinde oluşan köpükleri alalım.
- Sos kaynadıktan daha sonra 2 yemek kaşığı tuz ekliyoruz.
- Kavanozlara domates sosunu dolduralım.
- Kavanozları güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
- Bu sıcak havalarda buzdolabına alabilirsiniz. Afiyet olsun.