Kışlık Dolmabiber Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Derin dondurucuya kışlık gereç koyarken kimi püf noktaları var şayet bunlara uymazsak hoş bir sonuç alamayız tanım ettiğim biçimde yaparsanız kışın tazesinden farksızmış üzere yemeğiniz olur .
- Dolma biber (İstediğiniz miktarda)
- Domates
Not EkleTarifi Yazdır
Derin dondurucuya kışlık gereç koyarken kimi püf noktaları var şayet bunlara uymazsak hoş bir sonuç alamayız tanım ettiğim biçimde yaparsanız kışın tazesinden farksızmış üzere yemeğiniz olur .
- Dolma biberleri zirvesinden içine gerçek bastırıp sap ve tohumlarını çıkaralım güzelce yıkayıp bir süzgece zirve aşağı çevirerek koyalım suyu düzgünce süzüldükten daha sonra ağız kısımlarına 1 er dilim domates koyup saklama poşetine dizelim ağzını sıkıca kapatıp dondurucuya koyalım.
- Kışın içini dolduracağımız vakit şu süreci yapalım.Önce iç harcımızı yapalım hazır olsun.
- daha sonra dondurucudan çıkardığımız biberlerin poşetini ağzını açalım bir yarım saat beklesin buzu hafifçeçe çözülecektir büsbütün çözülmemesi gerekiyor yoksa biberler pişerken erir dağılır bu işin püf noktasıdır.
- Hemen içini doldurup üzerini domates dilimiyle kapatıp tencereye dizelim.
- Salçayı kaynar suyla karıştırıp biberlerin uzunluğunu iki parmak geçecek kadar kenarın dan döküp üzerine zeytinyağ gezdirip orta ateşte pişirelim.