Kışlık Banmalı Acılı Domates Sosu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Banmalı Acılı Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 kilo etli domates
  • 1 kilo sivri acı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
Kışlık Banmalı Acılı Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce biberleri yıkayıp iri doğrayalım.
  2. Sıvı yağın yarısını biberlerle koyup tavada on dakika kadar kavuralım. Kenarda bekletelim.
  3. Büyük bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynamaya başlayınca.
  4. Domatesleri düzgünce yıkayıp bıçakla üzerlerini çizik atıp kaynayan suya koyalım.
  5. Bir kaç dakika kaynayınca denetim edelim.
  6. Domates kabukları yavaşça kabaracak bu biçimde kevgirle domatesleri kaynar sudan çıkaralım. Kabukları hayli kolay soyulacaktır.
  7. Bütün domatesleri bu türlü yapıp kabuklarını soyalım.
  8. Domates leri küp küp doğrayalım ve ya yavaşça ayarda mutfak robotunda çekelim.
  9. Doğradığımız domateslerimizi büyük bir tencereye koyup ocağa alalım. Orta ateşte ortada karıştırarak pişirelim.
  10. Bir saat kadar kaynatalım.
  11. Sarımsaklarını kalan yağını tuzunu sirkesini ekleyelim.
  12. 15 dakika kadar daha kaynatıp acı biberlerimizi ekleyelim.
  13. Biberlerle domatesler biraz kaynadıktan sora ocaktan alıp çabucak kavanozlara dolduralım. Kavanozlar üst çizgisine kadar dolmalı.
  14. Kavanozlarımızın hepsini doldurduktan daha sonra aksi çevirip müsait bir yerde üzerlerini kalın sofra bezleri ile örtüp 24 saat kadar bekletelim.
  15. Soslarımız 24 saat daha sonra düz çevirip istediğimiz yerde saklıyabiliriz bir yıl boyunca dayanır.
  16. (domates ve biber ölçüsünü de istediğiniz üzere değiştirebilirsiniz. Kaynama ayarı ve yoğunluğu da dileğe bağlı
    🌸
    Yapın epeyce beğeneksiniz aklınıza bir şey takılırsa yorumlara yazın
    🌸
    👌
    .
Kışlık Banmalı Acılı Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı