Kışlık Banmalı Acılı Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 7 kilo etli domates
- 1 kilo sivri acı biber
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce biberleri yıkayıp iri doğrayalım.
- Sıvı yağın yarısını biberlerle koyup tavada on dakika kadar kavuralım. Kenarda bekletelim.
- Büyük bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynamaya başlayınca.
- Domatesleri düzgünce yıkayıp bıçakla üzerlerini çizik atıp kaynayan suya koyalım.
- Bir kaç dakika kaynayınca denetim edelim.
- Domates kabukları yavaşça kabaracak bu biçimde kevgirle domatesleri kaynar sudan çıkaralım. Kabukları hayli kolay soyulacaktır.
- Bütün domatesleri bu türlü yapıp kabuklarını soyalım.
- Domates leri küp küp doğrayalım ve ya yavaşça ayarda mutfak robotunda çekelim.
- Doğradığımız domateslerimizi büyük bir tencereye koyup ocağa alalım. Orta ateşte ortada karıştırarak pişirelim.
- Bir saat kadar kaynatalım.
- Sarımsaklarını kalan yağını tuzunu sirkesini ekleyelim.
- 15 dakika kadar daha kaynatıp acı biberlerimizi ekleyelim.
- Biberlerle domatesler biraz kaynadıktan sora ocaktan alıp çabucak kavanozlara dolduralım. Kavanozlar üst çizgisine kadar dolmalı.
- Kavanozlarımızın hepsini doldurduktan daha sonra aksi çevirip müsait bir yerde üzerlerini kalın sofra bezleri ile örtüp 24 saat kadar bekletelim.
- Soslarımız 24 saat daha sonra düz çevirip istediğimiz yerde saklıyabiliriz bir yıl boyunca dayanır.
- (domates ve biber ölçüsünü de istediğiniz üzere değiştirebilirsiniz. Kaynama ayarı ve yoğunluğu da dileğe bağlı