Kışlık Acı Sos Turşu (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo domates
- 150 gram acı cin biber (dileyen biberi arttırabilir)
- 2 baş büyük sarımsak ( 15-20 diş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 buçuk yemek kaşığı kalın salamura tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 bağ maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri soyalım ve küp küp minik doğrayalım.
- Dileyen mutfak robotunda da çekebilir epey ezmemek kuralıyla.
- Domatesleri ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım.
- Diğer yandan cin biberleri minik minik doğrayalım.
- Domateslerimiz kaynamaya başladıktan 40 dk daha sonra ( suyunu biraz çektikten daha sonra) biberleri ek edelim.
- Bu esnada sarımsakları ayıklayıp küçük doğrayalım.
- Biberler domatesin ortasında 20 dk kadar piştikten daha sonra sarımsakları ek edelim.
- Ara orta karıştırarak pişirelim.
- hemen sonrasında sirke yağ tuz ve şekerini ilave edelim 25 dk kadar hepsini bir pişirelim.
- Suyunu çekip kıvam aldıktan daha sonra altını kapatıp doğranmış maydanozu ek edelim.
- Temiz kavanozlara koyup ağzını yeni kapak ile kapatalım.
- Dileyen aksi de çevirebilir kavanozu lakin ben aykırı çevirmiyorum. Soğuyana kadar üzerine bir örtü serip bekletiyorum.
- hemen sonrasında serin ve karanlık bir yerde koruma ediyorum. Açıldıktan daha sonra buzdolabına kaldırıyorum.Afiyet olsun