Kışlık Acı Sos Turşu (Tam Tutan Tarif)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kışlık Acı Sos Turşu (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo domates
  • 150 gram acı cin biber (dileyen biberi arttırabilir)
  • 2 baş büyük sarımsak ( 15-20 diş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 buçuk yemek kaşığı kalın salamura tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 bağ maydanoz
Kışlık Acı Sos Turşu (Tam Tutan Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesleri soyalım ve küp küp minik doğrayalım.
  2. Dileyen mutfak robotunda da çekebilir epey ezmemek kuralıyla.
  3. Domatesleri ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım.
  4. Diğer yandan cin biberleri minik minik doğrayalım.
  5. Domateslerimiz kaynamaya başladıktan 40 dk daha sonra ( suyunu biraz çektikten daha sonra) biberleri ek edelim.
  6. Bu esnada sarımsakları ayıklayıp küçük doğrayalım.
  7. Biberler domatesin ortasında 20 dk kadar piştikten daha sonra sarımsakları ek edelim.
  8. Ara orta karıştırarak pişirelim.
  9. hemen sonrasında sirke yağ tuz ve şekerini ilave edelim 25 dk kadar hepsini bir pişirelim.
  10. Suyunu çekip kıvam aldıktan daha sonra altını kapatıp doğranmış maydanozu ek edelim.
  11. Temiz kavanozlara koyup ağzını yeni kapak ile kapatalım.
  12. Dileyen aksi de çevirebilir kavanozu lakin ben aykırı çevirmiyorum. Soğuyana kadar üzerine bir örtü serip bekletiyorum.
  13. hemen sonrasında serin ve karanlık bir yerde koruma ediyorum. Açıldıktan daha sonra buzdolabına kaldırıyorum.Afiyet olsun
    🥰
    .
Kışlık Acı Sos Turşu (Tam Tutan Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı