Kışlık Acı Biberli Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kışlık Acı Biberli Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4-5 kg domates
- Yarım kg acı kıl biber (ince biber)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencerenin içerisine kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ekleyin.
- Orta ateşte kaynamaya bırakın. Sarımsakları soyup fazlaca küçük olmayacak biçimde doğrayıp ekleyin.
- Damak zevkinize bakılırsa tuzunu ek edin.
- Kaynayınca yıkanmış yalnızca sapları kesilmiş biberleri ekleyin.
- Biberler bütün kalsın. (isterseniz tatlı biberle de yapabilirsiniz) biberler yumuşayıp domatesin suyu biraz çekene kadar kaynatın.
- Domates fazlaca suluysa biraz daha kaynatın.
- Sos kaynarken öbür bir tencerenin içerisinde kavanozları ve kapakları sıcak suda biraz bekletin.
- Mümkünse kapaklar yeni olsun.
- Sosun altını kapatmaya yakın sirke ve yağı koyup bir taşım daha kaynatın.
- Sosu sıcakken yavaşça kavanozlara doldurun ve sıkıca kapatın.
- Hemen tezgaha aykırı çevrili halinde koyup soğuyana kadar bekleyin.
- Soğuyunca aksi çevirin. 15 gün açmayın. Afiyet olsun.
Kışlık Acı Biberli Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı