Kışın Salçayı Aratmayacak Domates Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 20 kilo etine dolgun kırmızı domates
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 15 16 tane cam şişe
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şişeleri kapakları ile bir arada yıkayıp kurutalım.
- Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım ,bütün soyduğumuz domatesleri robottan geçirelim fazlaca fazla ufalanmayalım.
- Büyük bir tencere ocak üzerine alalım .
- 1 su bardağı sıvı yağını ısıtalım rondodan geçirdiğimiz domatesleri tencereye boşaltalım.
- Tuzunu ve şekerini ekleyelim .
- Önce yüksek daha sonra kısık ateşte orta ara karıştırarak bir buçuk saat kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocağın altı kısık ateşte kaynaya kaynaya şişeleri taşmayacak biçimde doldurup kapaklarını evvel geriye daha sonra öne hakikat çevirerek sıkıca kapatalım.
- Bir sofra bezi serip üzerine zıt çevirelim.
- Hepsini 24 saat bu türlü vakumlanması için beklesin.
- İster buzdolabında ister ışık görmeyen serin karanlık yerde saklayalım ben buzdolabında bir yıldan fazla koruma ediyorum.