Kışa Hazırlık Domates Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kasa domates
- 3 kilo biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biberlerin tohumlarını temizleyip doğruyoruz.
- sonrasındasında domateslerin kabuklarını soyup robottan epey ezmeyecek biçimde çekiyoruz büyük bi tencereye bir ölçü sıvı yağ bırakıp biberleri ekliyoruz.
- Biraz kavrulduktan daha sonra domatesleri ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- iki üç kaynar geldikten daha sonra sıcak sıcak cam şişelere doldurup ağzını sıkıca kapatıp aksi çeviriyoruz.
- Üzerine sofra bezi örtüp bir gece mayalanmaya bırakıyoruz kışlık domateslerimiz hazır afiyet olsun