Kış Salatalarına Çok Yakışan Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk mor lahana
- 1 su bardağı sirke (ben üzüm sirkesi kullandım)
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle lahanamızı yıkayıp ,istediğimiz boyutlarda doğruyoruz yada rendeden de geçirebilirsiniz tercihe bağlı.
- Genişçe bir kaba doğradığımız lahanaları koyup başka gereçleri de üstüne ekleyip elimizle güzelce 2-3 dakika karıştırıyoruz.
- Kavanozlara paylaştırıp kalan sularını da üzerlerine döküyoruz.
- Kavanozların kapaklarını kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz. 2 gün daha sonra kullanabilirsiniz.