Kırmızı Erik Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo kırmızı erik (Anjelika eriği)
- 1 kilo şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Erikleri dörde kesin. Eriğin büyüklüğüne göre de dilimleyebilirsiniz lakin ince yaparsanız kaynarken eriyebilir.
- Geniş bir tencereye alın. Üzerine bir kilo şekeri ilave edip bir gece bekletin.
- Sabah eriğiniz sulanmış olacaktır o yüzden ek suya gerek yok.
- Tencereyi ocağa koyun ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Arada denetim edin.
- Kaynamaya başladıktan 15 dakika daha sonra limon tuzunu ek edin ve karıştırın.
- 10-15 dakika daha kaynadıktan daha sonra reçeliniz hazır. Afiyet olsun.