Kırmızı Erik Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo kırmızı erik
- 2 su bardağı şeker
- Yarım limon
- 1 buçuk çay bardağı su
- 1 2 adet karanfil (Çekilmiş var ise 1 çay kaşığının ucuyla karanfil)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle güzelce eriklerimizi yıkayalım.
- Ve derin bir tenceremize isteğe bağlı dilimleyelim dilimleme işi bitikten daha sonra yüksek ateşe tenceremizi koyalım, üzerine 2 su bardağı şeker ilave edelim ve 1 buçuk çay bardağı suyumuzuda ek etikten daha sonra karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya çıktığında altını orta ateşe ayarlayalım üzerinde beyaz köpük var ise alalım toplam 40 dkk pişirme sürecimiz sürmekte.
- Ardından erikler solduktan daha sonra şerbetimizde katılaşana kadar kaynamaya bırakalım altını kapatalım ve limon suyu ek edelim ve ılınmaya bırakalım.
- hemen sonrasında kavanoza koyup, ağzını kapatalım koruma edelim şimdiden deneyenlere afiyet olsun .