Kırmızı Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kilo kırmızı erik
- 1 su bardağı su
- 5 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp robottan geçirelim, 1 su bardağı su ile bir arada büyük bir tencereye alıp suyunu salıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Erikler yumuşadıktan daha sonra kevgirden geçirip uygunca posası çıkana kadar ezelim.
- Kevgirden geçirdikten daha sonra tekrar tencereye alıp, üzerine toz şekeri ekleyip pişirelim, kıvam alınca limon suyunu ek edelim.
- Sıcak sıcak kavanozlara hisse edip kapaklarını sıkıca kapatalım aksi biçimde çevirip soğuyana kadar bekletelim. Afiyet olsun.