Kırmızı Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo kırmızı biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
- 7-8 kısım maydanoz
- 7-8 adet sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri ikiye ayıralım çekirdeklerini temizleyelim,daha sonra küp küp olacak biçimde doğrayalım.
- Tencereye sirke,sıvı yağ ve kaya tuzunu ekleyip tuz eriyene kadar karıştıralım.
- Ocağın altını açalım eridikten daha sonra biberleri ekleyip güzelce pişirelim.
- Biberler yumuşamaya başlayınca ocaktan alıp bir kaba boşaltalım soğumaya bırakalım.
- Ilımaya başladığında maydanoz ve sarımsağı ekleyip karıştırıp 1 kiloluk kavanoza doldurup kalan suyunuda üzerine döküp kapağı kapatıp 1 gün dışarıda bırakıp daha sonra buzdolabında koruma edelim. Herkese afiyet olsun????.